Održan trening Learning indeed-A step beyond!

U Sarajevu je, od 24. do 30. aprila, u organizaciji Omladinskog kluba Pod istim suncem iz Jablanice, održan trening Learning indeed – A step beyond! na kojem je učestvovalo 20 mladih iz, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Turske, Egipta, Madjarske. Na sedmodnevnom treningu mladi su učili o dijalogu izmedju kultura, ljudskim pravima, miru, stereotipima, predrasudama, diskriminaciji i ksenofobiji. Imali su priliku učiti vještine za borbu protiv negativnih trenodova u regionu, te za organizovanje lokalnih akcija u svojim zajednicama.

Učesnicima se na treningu obratio i koordinator nacionalne kancelarije ALF bosansko-hercegovačke mreže Miralem Tursinović, a imali su priliku i učestvovati na panelu o mirovnim akcijama  “Lične priče” na kojima su panelisti bili Goran Bubalo (Mreža za izgradnju mira), Čedomir Glavaš (Odisej Bratunac) i Zek Dundar (Omladinski ambasadori mira).

Trening je dio jednogodišnjeg programa koji Omladinski klub provodi u saradnji sa Dynamic Development asocijacijom iz Istanbula, Turksa, a koji podržava Anna Lindh Fondacija.

Aktivnosti koje slijede u narednom periodu su virtualna putovanja, te lokalne akcije u zajednicama.

Više informacija o projektu i aktivnostima dostupno je na www.learning-indeed.net.