Otvoren turist info point na Jablaničkom jezeru

Na plaži Vila Ostrožac na Jablaničkom jezeru 18.10.2018. godine otvoren je turist info point za promociju turizma na Jablaničkom, Ramskom i Tribistovu jezeru.

Ovaj projekt finansira Europska unija kroz zajednički Program Europske unije i njemačke vlade za podršku samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH (EU ProLocal), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Gmbh a provodi ga Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK u saradnji sa partnerskim općinama: Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Na  svečanom otvaranju prisutnima su se obratili Tomislav Majić, predsjednik Udruženja LiNK  Mostar, Općinski načelnik Salem Dedić i Andrea Vera predstavnik delegacije EU BiH. Simboličnim presjecanjem vrpce Info punkt u Ostrošcu otvorili su Općinski načelnik Salem Dedić i Andrea Vera predstavnik delegacije EU u BiH.

Kroz prezentaciju aktivnosti i rezultata projekta predstavljeni su štampani materijali, web stranica (www.herzegovina-lakes.com) i  video materijali sa ciljem promocije navedenih lokaliteta te date smjernice i preporuke za razvoj turizma na području obuhvaćenom projektom.