Aktivnosti

Prva aktivnost projekta "Ekspedicija stećak" , danas 26.6.2021.godine. Danas su volonteri imali priliku posjetiti park prirode Blidinje i nekropolu stećaka Dugo polje. Kao uvodna aktivnost, volonteri su istraživali motive na datim stećcima u nekropoli, te tražili motive za stećke koji će oni izrađivati. Projekat se zasniva na pomirenju, odnosno, izgradnji boljeg odnosa između mladih iz Čitluka i Jablanice.

Ove godine, nažalost, Novogodišnja priredba, u organizaciji Dnevnog centra, održana je  bez prisustva publike u dvorani. Međutim, priredbu smo direktno prenosili putem live stream-a na facebook i instagram stranici Omladinskog kluba. Također, priredbu ćete moći pogledati i na programu RTV Jablanica.

Održana je radionica za mlade u sklopu 16 dana aktivizma. Razgovaralo se o temi nasilja, rodno zasnovanog nasilja i nasilja u intimnim vezama. Prilikom održavanja radionice učesnici su se pridržavali  svih propisanih epidemioloških mjera.

U sklopu manifestacije „Jablaničko ljeto 2019“,  u nedjelju, 4. augusta 2019. godine, pod pokroviteljstvom Općine Jablanica i u  organizaciji  Omladinskog kluba „Pod istim suncem“, održan je  XIV Tradicionalni veslački maraton na Jablaničkom jezeru.

Ljetni kamp za 20 mladih, članova Budi muško kluba Jablanica, Omladinski klub organizovao je na Jablaničkom jezeru, kao jednu od aktivnosti koja je dio jablaničkog ljeta 2018.
Cilj projekta je bio je doprinijeti razvoju aktivnog učešća i voloterizma u zajednici, promovisanju zdravijih životnih stilova među mladima osporavanjem rodnih stereotipa, i korištenje savremene tehnologije i oblika izražaja kao preduslova za smanjenje negativnog ponašanja i diskriminacije u međusobnoj interakciji.