BMK kampanja Jablanica: Nasilje nije rješenje

U posljednjoj sedmici novembra Budi muško klub Jablanica je organizovao niz aktivnosti. Pored treninga za edukatore i radionica u školi, članovi BMK Jablanica su, uz podršku Omladinskog kluba, mjesec novembar ispratili kampanjom protiv nasilja, sa posebnim naglaskom na nasilje nad djecom i ženama. Svojim aktivnostima BMK Jablanica priključio se internacionalnoj kampanji #16DanaAktivnizma, kampanji protiv nasilja nad ženama i djevojkama koja svake godine počinje 25. novembra.

Kroz kampanju su sa mladima, djecom i građanima Jablanice poslane poruke protiv nasilja, sakupljani potpisi za peticiju UNICEF-a za borbu protiv fizičkog kažnjavanja djece. Kroz igranje zabavnih i društvenih igara razgovaralo se o različitim oblicima nasilja, reagovanju na nasilje i njegovoj prevenciji. Nekoliko stotina poruka protiv nasilja, sa slatkišima, je podjeljeno građanima, a po cijelom gradu postavljeni su i plakati koji odašilju istu poruku. Istog dana održana je i kratka radionica o nenasilju sa djecom u Dnevnom centru za djecu u Jablanici.

Kampanja će se nastaviti u online svijetu kroz djeljenje važnih poruka na društvenim mrežama, kao i kroz druge aktivnosti Budi muško kluba i njegovih članova i članica.