Čarobna noć - noć za najmlađe Jablaničane

"Čarobna noć", koja je održana 27.7.2017. godine u gradskom parku u Jablanici u organizaciji Omladinskog kluba "Pod istim Suncem", okupila je veliki broj djece i roditelja, ponudivši im uživanje u raznovrsnim sadržajima.

Crtanje po licu, kreativne radionice, ples, društvene igare, crtanje, sportske aktivnosti kao što su nogomet, košarka, badminton, trčanje u vrećama, twister, samo su neki od sadržaja u kojima su mališani uživali do kasno u noć. 
Ovo je već druga godina kako Omladinski klub organizuje ovaj događaj, uz ogromnu podršku velikog broja volontera. Važno je napomenuti da ovaj događaj nije dio nekog projekta, nego inicijativa aktivista i volontera Omladinskog kluba da napravi i organizuje aktivnosti za svoje najmlađe sugrađane i na taj način uljepša i obogati njihov život.

Iako je organizacija i realizacija ovog događaja bila na volonterskoj osnovi, uz podršku Omladinskog kluba u potrebnim materijalima za realizaciju istog, ovaj događaj je posebno drag i bitan članovima Omladinskog kluba jer na taj način većem broju sugrađana pruža ono što im nedostaje, a to je još jedna prilika za uživanje, druženje i zabavu za djecu i njihove roditelje.

Ove godine je u realizaciji Čarobne noći, uz članove i volontere Omladinskog kluba, učestvovala i RTV Jablanica sa zabavnim programom za najmlađe.