Aktivni mladi u mjesnim zajednicama

Omladinski klub "Pod istim suncem" Jablanica provodi projekat "Aktivne mjesne zajednice u Jablanici" u 4 mjesne zajednice u općini Jablanica. Projektne aktivnosti su planirane u skladu sa prioritetima koje su mjesne zajednice, korisnici projekta, navele u svojim listama prioriteta.

U MZ Ostrožac izvodi se kurs poslovne informatike, a izvršeno je i uređenje stadiona i postavljanje ploča za šahovski teren na otvorenom (ulični šah). U MZ Jablanica 2 provode se radionice, edukativne i zabavne aktivnosti za djecu iz ove mjesne zajednice. U MZ Doljani provedena je edukacija za članove savjeta MZ, mlade i žene iz oblasti pisanja prijedloga projekata, primjena EMI metodologije, strateškog planiranja, javnog zagovaranja, namicanja sredstava, te akcije uređenje stadiona i prostora za fitnes centar.  U MZ Slatina u toku je kurs poslovne informatike, a proteklog vikenda mladi iz ove MZ uređivali su plažu na Jablaničkom jezeru. Izvršeno je ćišćenje obale, košenje trave i šiblja te nasipanje plaže pijeskom.

Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" kojeg finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a kojeg sprovodi UNDP u BiH.