Aktivnosti

"Čarobna noć", koja je održana 27.7.2017. godine u gradskom parku u Jablanici u organizaciji Omladinskog kluba "Pod istim Suncem", okupila je veliki broj djece i roditelja, ponudivši im uživanje u raznovrsnim sadržajima.

U Sarajevu je, od 24. do 30. aprila, u organizaciji Omladinskog kluba Pod istim suncem iz Jablanice, održan trening Learning indeed – A step beyond! na kojem je učestvovalo 20 mladih iz, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Turske, Egipta, Madjarske. Na sedmodnevnom treningu mladi su učili o dijalogu izmedju kultura, ljudskim pravima, miru, stereotipima, predrasudama, diskriminaciji i ksenofobiji. Imali su priliku učiti vještine za borbu protiv negativnih trenodova u regionu, te za organizovanje lokalnih akcija u svojim zajednicama.

Učesnici i učesnice RIPPO projekta (Razvoj i profesionalizacija prevencije ovisnosti u BiH), njih 14, proveli su šest dana (12.3–17.3.2017.) na studijskom putovanju u Austriji gdje su imali priliku upoznati se sa konceptima prevencije ovisnosti koji se tamo primjenjuju.

U Omladinskom klubu „Pod istim suncem“ u subotu, 11. februara, održan je trening za edukatore Budi muško kluba Jablanica. Treningu je prisustvovalo 9 članova BMK, a vodile su ga edukatorice iz udruženja Snaga Mladih iz Mostara.

Zbog velikog broja pristigih prijava za program "Learning indeed" lista odobrenih učesnika će biti objavljene na web stranici Omladinskog kluba "Pod istim suncem" Jablanica (www.okpis.org) u srijedu, 15. februara. Svi  aplikanti će biti obavješteni o statusu njihovih aplikacija putem maila dan kasnije.

Hvala na strpljenju.

Omladinski klub "Pod istim suncem" Jablanica